Banditi

18. Januar 2017

Banditi po daljšem premoru z izidom novega singla in videospota Ruski vohun napovedujejo pestro leto polno presenečenj.
Če se vam naslov zdi sumljivo znan, je to zato, ker gre za priredbo skladbe zasedbe Niet, ki je bila prvič izdana na njihovem drugem albumu leta 1993 in za tem še na štirih drugih albumih omenjene skupine.
Banditi so želeli s priredbo pospremiti zaključek delovanja znanih slovenskih punkerjev, ki so veliko prispevali k slovenski punk sceni in pustili na Banditih, kot izvajalcih, zelo pomemben pečat.
Na posnetku, ki se sicer nahaja na albumu Take the streets kot bonus track, sta se Banditom pridružila tudi Nietovca kitarist Robert Likar in pevec Borut Marolt, kar je skladbo, ki je sicer dobila hitrejši ritem in trši zvok, ohranilo zelo pristno Nietovsko. Člani skupine Banditi so prepričani, da se »morajo dobre skladbe večkrat slišati, čeprav v malo drugačni preobleki«.
Za skladbo je Hedvika Petkovšek ustvarila posebno animacijo.
V prihajajočih mesecih bo zasedba ponovno pričela s koncertiranjem in pripravo materiala za nov album.


Nazaj

Connected artists

Ostale novice

NOVA SPLETNA STRAN
NOVA SPLETNA STRAN Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani, TU JE NAŠA NOVA SPLETNA STRAN Ne spreglejte tudi novosti: ✅ možnost plačila s kartico neposredno ob osebnem prevzemu (v našem ... 20. Okt 2023
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu 7. avgusta bo izšla reizdaja albuma 'Plata' ene vodilnih slovenskih indie zasedb Koala Voice! Album je leta 2022 prejel Zlato piščal za album leta in tokrat se bo vrtel v rumeni barvi! ... 28. Jul 2023

Želite biti obveščeni o vseh novostih in dogodkih, ki se pri nas odvijajo?

Prijavite se na naša e-obvestila