Dan D - Boli me k (Video)

12. November 2018

Skladba »Boli me k« skupine Dan D, ki je prvi single z ne-albuma »Milo za drago«, je navdihnila dijake Šolskega centra Novo mesto, Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, da so zanjo posneli video spot. Zasnoval, režiral, posnel in montiral ga je Erazem Gliha: "Komad Boli me k sem izbral zato, ker se mi je takoj ob prvem poslušanju porodilo veliko idej za scenarij. Da smiselno oblikujem ideje v zgodbo potrebujem kar precej časa. Snemanje je potekalo brez zapletov, vzdušje je bilo sproščeno in posnetki so uspeli, kot sem si jih zamislil."

V stranskih vlogah so nastopili Jana Jurečič, Matija Hrušovar, Blaž Koncilija, David Birk, Žiga Gašperič, Žiga Gazvoda, Miha Henigman, Maj Juntez, Primož Pirkovič in Anže Potočar, glavno vlogo pa je odigral Žiga Medic: " Ko sem slišal, da bo projekt potekal pod taktirko Erazma, avtorja mnogih videospotov, ki jih krasijo kreativnost, natančnost in izjemen občutek za detajle, sem bil takoj za. Scenarij mi je bil všeč, to, da so pri tem sodelovali tudi moji sošolci, pa pika na i. Energija na snemanju je bila prava, kar je videti v samem videu."

Pri snemanju je sodeloval še Mihael Klobučar, ki je dokumentiral nastajanje videospota, ekipi pa sta bila v oporo tudi mentorja Tina Cvijanovič in Dejan Turk.

Nazaj

Ostale novice

NOVA SPLETNA STRAN
NOVA SPLETNA STRAN Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani, TU JE NAŠA NOVA SPLETNA STRAN Ne spreglejte tudi novosti: ✅ možnost plačila s kartico neposredno ob osebnem prevzemu (v našem ... 20. Okt 2023
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu 7. avgusta bo izšla reizdaja albuma 'Plata' ene vodilnih slovenskih indie zasedb Koala Voice! Album je leta 2022 prejel Zlato piščal za album leta in tokrat se bo vrtel v rumeni barvi! ... 28. Jul 2023

Želite biti obveščeni o vseh novostih in dogodkih, ki se pri nas odvijajo?

Prijavite se na naša e-obvestila