Iron Maiden septembra udarjajo s 16. studijsko ploščo

19. Junij 2015

Dolgo pričakovani album kultne britanske metal zasedbe Iron Maiden bo že njihov 16. studijski album. Dvojna plošča The Book Of Souls je ustvarjena 35 let po prvencu izdanem leta 1980. Od takrat so Iron Maiden prodali več kot 90 milijonov albumov, njihov zadnji izdelek The Final Frontier pa je bil doslej tudi njihov najuspešnejši, saj se je povzpel na vrh kar 28. svetovnih prodajnih lestvic.

The Book Of Souls prihaja na police plošč 4. septembra in je bila posneta v Parizu, nad njo pa je bdel njihov dolgoletni producent Kevin "Caveman" Shirley. Njihova prihajajoča dvojna plošča je zaradi tumorja vokalista in avtorja Bruca Dickinsona kar nekaj mesecev čakala na svoj uradni izid. Kmalu po tem, ko je bil tumor odstranjen pa je odjeknila novica o prihajajočem albumu, ki je hkrati njihov prvi dvojni studijski album, saj znotraj enajstih kompozicij prinaša 92 minut sveže glasbe.

Na njem se je znašla tudi doslej njihova najdaljša skladba pod katero se podpisuje Bruce Dickinson, čeravno večinski avtor ostaja basist in ustanovni član Steve Harris, ki je prispeval kar 7 skladb. The Book Of Souls izide v dveh različnih cd verzijah (limitirana in normalna) ter na trojni vinilni plošči (klik)

Nazaj

Connected artists

Ostale novice

NOVA SPLETNA STRAN
NOVA SPLETNA STRAN Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani, TU JE NAŠA NOVA SPLETNA STRAN Ne spreglejte tudi novosti: ✅ možnost plačila s kartico neposredno ob osebnem prevzemu (v našem ... 20. Okt 2023
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu 7. avgusta bo izšla reizdaja albuma 'Plata' ene vodilnih slovenskih indie zasedb Koala Voice! Album je leta 2022 prejel Zlato piščal za album leta in tokrat se bo vrtel v rumeni barvi! ... 28. Jul 2023

Želite biti obveščeni o vseh novostih in dogodkih, ki se pri nas odvijajo?

Prijavite se na naša e-obvestila