MesečNika Junij 2017

30. Junij 2017

Pozdravljeni Nike in Niki!

Pred vami je peta edicija našega mesečnika, ki predstavlja aktualne domače in tuje izdaje, novice in zanimivosti iz glasbenega sveta.

 

MARAAYA FEAT. BQL - IT'S COMPLICATED (SINGLE)

Maraaya se po letu in pol premora vračata z novo skladbo "It's Complicated". V tem času sta nabirala nove kreativne moči, v miru ustvarjala nove pesmi, hkrati pa prispevala kar nekaj uspešnic za druge izvajalce. Med drugim sta tlakovala pot do uspeha bratoma iz zasedbe BQL, s katerima sta ustvarila obe uspešnici: "Muza" in "Heart Of Gold". Prav z njima pa sta posnela tudi come-back singl "It's Complicated", ki je hkrati tudi prvi novi posnetek dua BQL po uspešni zgodbi na letošnji EMI.

GUŠTI - MODRO SONCE (SINGLE)

Sveža Guštijeva skladba Modro sonce je poletna, lahkotna, neobremenjena in kar kliče k poletnim avanturam. Čeprav smo Guštija v zadnjih letih že vajeni tudi v vlogi pevca, pa se tokrat zdi, kot da je končno našel način, kako svoje komade, v katere smo se z lahkoto zaljubljali, kadar so jih prepevali različni izvajalci, zapakirati v svoj zanimiv vokal in nas prepričati tudi, ko je povsem sam.

IRON MAIDEN - PONOVNI IZIDI (ALBUMI)

Letos smo deležni serije ponovnih izdaj albumov legendarne metal skupine Iron Maiden! Do zdaj so se zvrstili “Brave New World”, “Rock In Rio”, “Dance Of Death”, “A Matter Of Life And Death”, “Virtual XI”, “The X Factor”, “Fear Of The Dark”, “No Prayer For The Dying” in naposled še “2017 Collectors Box” za trofejo na polici.

KRAFTWERK - 3-D THE CATALOGUE (ALBUMI)

“3-D The Catalogue” vsebuje posnetke z nastopov, ki so jih legendarni nemški kraut-rockerji Kraftwerk izvedli na podaljšani turneji med leti 2012 in 2016. Miks je odličen, nastopi do note popolni, dinamike dramatične. Zvok je, kot že samo ime namiguje, tri-dimenzionalen, oziroma pripravljen za surround sistem.

PRINCE - PURPLE RAIN (ALBUM)

“Purple Rain” je legendarni album Princea in prvi, ki vsebuje njegov spremljevalni bend The Revolution, hkrati pa je tudi soundtrack istoimenskega filma iz leta 1984. Do danes je bilo prodanih kar 25 milijonov izvodov. Plošča velja za njegov magnum opus; Time ga je označil za petnajsti najboljši album vseh časov, VH1 za osemnajstega, Rolling Stone pa za šestinsedemdesetega in drugi najboljši album iz osemdesetih. Letos smo deležni ponovne izdaje!

JOHN COLTRANE - TRANE: THE ATLANTIC COLLECTION (ALBUM)

“Trane: The Atlantic Collection” je nova in izbrana antologija posnetkov Johna Coltranea za Atlantic Records med leti 1959 in 1961. Primerna je tako kot vstopna točka za novince, kot užitkarska kompilacija za stare mačke Coltrane šole. Ko je podpisal pogodbo z Atlantic Records, je bil star dvaintrideset let in je ravno sestavljal svoj prvi veliki bend, skupaj s pianistom McCoyem Tynerjem, bobnarjem Elvinom Jonesom in basistom Jimmyjem Garrisonom.

DAN AUERBACH - WAITING ON A SONG (ALBUM)

Dan Auerbach, najbolj znan kot frontman dua The Black Keys, se po prvencu iz leta 2009 vrača z drugim solo izdelkom, poimenovanim “Waiting On A Song”. V pomoč pri izdelavi albuma je poklical nekaj najbolj priznanih in spoštovanih glasbenikov iz Nashvilla, med drugim Johna Prinea, Duana Eddyja, Jerryja Douglasa, Pata McLaughlina ter Bobbyja Wooda in Genea Chrismana iz skupine Memphis Boys. To so bile za Dana uresničene sanje.

ROYAL BLOOD - HOW DID WE GET SO DARK? (ALBUM)

Royal Blood je dvojec, ki je v nekaj letih od nastanka povsem obnorel britansko otočje. Nominacija za Mercuryjevo nagrado, primerjave z Led Zeppelini in pristni angleški garažni rock, ki zlahka potuje po lestvicah, so ju spremenili v novi veliki up britanske rockerske scene. V njuno energičnost se lahko prepričate na njunem drugem albumu “How Did We Get So Dark?”.

DUA LIPA - DUA LIPA (ALBUM)

Dua Lipa je vzhajajoča zvezda pop sveta. Nase je opozarjala že lani s singli “Blow Your Mind (Mwah)”, “Be The One”, “Thinking ‘Bout You”, “Hotter Than Hell”, “Scared To Be Lonely” in “Lost In Your Light”, ki so večinoma tudi vključeni na njen prvenec, enostavno poimenovan kar “Dua Lipa”. Če vas zanima, kaj bo kraljevalo radijem v letu 2017, si zagotovite ta album!

MANCA ŠPIK - OBA / IZ PRVE ROKE (AKCIJA)

Do odprodaje zadnjih kosov vam nudimo paket dveh albumov Mance Špik - zadnji album "Oba" in predhodni album "Iz prve roke" v enem samem paketu, ki ga lahko naročite po akcijski ceni, torej za ceno enega albuma!

LIAM GALLAGHER - WALL OF GLASS (SINGLE)

Liam Gallagher, frontman razpadle skupine Oasis, znane po rivalstvu z Blur v devetdesetih za naziv kraljev britpopa, prihaja s svojim prvim solo izdelkom. Album "As You Were", ki bo izšel 6. oktobra, napoveduje pesem "Wall Of Glass". Prava rock poslastica!

DAVID GUETTA FEAT. JUSTIN BIEBER - 2U (SINGLE)

Kralj popa in kralj plesne glasbe, Justin Bieber in David Guetta, sta združila svoji kraljestvi in ustvarila pesem “2U”. Justin Bieber trenutno zaseda 2 mesti od prvih treh na Billboard Hot 100 lestvici in morda bo še tretje mesto zasedel s tem singlom, saj je komad "hudo" zasvojljiv in poskočen. "Justin ima zelo unikaten vokal in imam veliko spoštovanja tako za njegov talent, kot njegove odločitve,” je dejal Guetta. “Zadnje čase je tvegal s preobrazbo svoje podobe na tako neverjeten, kreativen način. Zelo sem ponosen, da lahko končno delim najino skupno skladbo z vami.”

ROBIN SCHULZ FEAT. JAMES BLUNT - OK (SINGLE)

Očitno bo 2017 še eno veliko leto za nemškega didžeja ter producenta Robina Schulza. Superzvezdniški producent si je v svoji karieri že prislužil preko 200 zlatih in platinastih plošč po svetu, sedaj pa za svoj novo prihajajoči album "Uncovered", ki kani iziti 8. septembra letos, že streže s prvim singlom z albuma. Na gostovanje je povabil britanskega slavčka Jamesa Blunta, ki se letos že hvali z novo ploščo "The After Love" in skupaj sta ustvarila pomladno-poletno plesno mojstrovino, na katero se bodo v prihajajočih mesecih zadovoljno zvirala diskotečna telesa po svetu.

FRESH TRACKS YOU MUST HEAR (PLAYLIST)

Da ste pa res na tekočem z vsemi novostmi, ki so vam na voljo v Sloveniji, vam svetujemo, da spremljate našo playlisto Fresh Track You Must Hear. Na voljo je tako na Deezerju, kot Apple Musicu.

 

To je to, dragi prijatelji! Se sišimo naslednji mesec!
Vse lepo v juliju vam želi ekipa Nika

Nazaj

Ostale novice

NOVA SPLETNA STRAN
NOVA SPLETNA STRAN Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani, TU JE NAŠA NOVA SPLETNA STRAN Ne spreglejte tudi novosti: ✅ možnost plačila s kartico neposredno ob osebnem prevzemu (v našem ... 20. Okt 2023
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu 7. avgusta bo izšla reizdaja albuma 'Plata' ene vodilnih slovenskih indie zasedb Koala Voice! Album je leta 2022 prejel Zlato piščal za album leta in tokrat se bo vrtel v rumeni barvi! ... 28. Jul 2023

Želite biti obveščeni o vseh novostih in dogodkih, ki se pri nas odvijajo?

Prijavite se na naša e-obvestila