LPA

  1. Um klade valja
  2. Walter
  3. Recesija
  4. Domaćica

LPB

  1. Kokuz
  2. Vidi, vidi, vidi
  3. Niko nije kriv
  4. Njihovi i naši

 

Album "5 do 12" izvajalca Dubioza Kolektiv je izjemno dovršeno glasbeno delo, ki navdušuje s svojo edinstveno mešanico različnih glasbenih žanrov in besedilno močjo. Skupina Dubioza Kolektiv že dolgo slovi po svojem inovativnem pristopu k glasbi in tudi tokrat niso razočarali.

Album se odlikuje po svoji energičnosti in ritmičnosti, ki poslušalca popeljeta na pravo glasbeno popotovanje. Skladbe so polne živahnih ritmov, ki se prepletajo z močnimi besedili, ki se dotikajo aktualnih družbenih tem. Glasba skupine Dubioza Kolektiv je prava paleta zvokov, ki se gibljejo od reggaeja, ska ritmov, rocka do elektronike, kar daje albumu poseben čar.

Besedila na albumu so izjemno močna in družbeno kritična. Skupina se ne boji izpostaviti problemov, s katerimi se sooča sodobna družba, in jih obravnavati na svoj edinstven način. Pesmi kot so "Volio bih", "Treba mi zraka" in "Rijaliti" so odličen primer tega, kako glasba lahko postane glasnik družbenih sprememb.

Vokalna izvedba na albumu je izjemna. Glas pevca je poln čustva in moči, kar še dodatno poudari sporočilnost besedil. Skupina Dubioza Kolektiv je znana po svoji energični in živahni izvedbi v živo, kar se odraža tudi na albumu.

Produkcija albuma je vrhunska. Zvok je jasen in uravnotežen, kar omogoča, da se vsak instrument sliši v svoji polnosti. Skupina je poskrbela za odlično izbiro zvokov in aranžmajev, kar daje albumu svežino in unikatnost.

Album "5 do 12" je odličen primer tega, kako glasba lahko združuje različne žanre in hkrati sporoča močna družbena sporočila. Skupina Dubioza Kolektiv je s tem albumom dokazala, da je ena najbolj inovativnih in družbeno ozaveščenih skupin na glasbeni sceni. Priporočam ga vsem ljubiteljem kakovostne glasbe, ki želijo slišati nekaj svežega in drugačnega.

5 do 12 • 5 do 12 • 5 do 12 • 5 do 12 •

Dubioza Kolektiv Dubioza Kolektiv
Dubioza kolektiv je bosansko-hercegovska glasbena skupina, ki je nastala leta 2003 v Sarajevu. Skupino sestavlja sedem članov, in sicer Adis Zvekić, Almir Hasanbegović, Brano Jakubović, Vedran Mujagić, Senad Šuta, Alen Tarabić in Mario Ševarac. Njihova glasba je mešanica različnih glasbenih žanrov, vključno z reggaejem, skaom, punkom, hip hopom in rockom. S svojimi besedili se dotikajo družbenih in političnih tem, kritizirajo korupcijo, nepravičnost in neenakost. Skupina je znana po svojih energičnih in živahnih nastopih, ki vključujejo tudi plesne korake in interakcijo s publiko. Njihov prvi album "Dubioza kolektiv" je izšel leta 2004, od takrat pa so izdali še več albumov, med katerimi ...
Preberi več

Drugi albumi

Firma ilegal
Dubioza Kolektiv Firma ilegal
LP 2008/2023
24,99 €
Happy Machine
Dubioza Kolektiv Happy Machine
CD 2016
11,99 €

Želite biti obveščeni o vseh novostih in dogodkih, ki se pri nas odvijajo?

Prijavite se na naša e-obvestila