Novice

'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu

Petek, 28. julij 2023

Reizdaja nagrajenega albuma

7. avgusta bo izšla reizdaja albuma 'Plata' ene vodilnih slovenskih indie zasedb Koala Voice!

Album je leta 2022 prejel Zlato piščal za album leta in tokrat se bo vrtel v rumeni barvi!

Naročite ga lahko TU.

 

 

September - Box set (Omejena naklada)

Ponedeljek, 22. maj 2023

Skupino September sta leta 1975 osnovala veterana jugoslovanske popularne glasbene scene Janez Bončina Benč, ki je bil prej kitarist in pevec v skupini Mladi levi, pozneje pa pevec v zasedbah The Generals, Srce in Jugoslovenska pop selekcija - bil pa je tudi večinski avtor pesmi skupine September - ter Tihomir Pop Asanović, ki je prej igral v za­sedbah The Generals, Time, Pro arte, Jugoslovenska pop selekcija, izdal pa tudi dve solo plošči. Poleg njiju so prvo zasedbo sestavljali še violinist Petar Ugrin, ki je pred tem igral pri skupinah Mladi levi, Pop-jazz Ljubljana, Jugoslovenska pop selekcija ter v Simfoničnem orkestru Slovenske filharmonije in Plesnem orkestru RTV Ljubljana, bobnar Ratko Divjak, ki je prej igral v skupinah Time, Dinamiti in BP Convention, baskitarist Čarli Novak, ki je bil prej član skupin Srce in The Generals, ter saksofonist in tolkalist Braco Doblekar, ki je pred tem igral v skupinah Srce, Pro arte, The Generals in Jugoslovenska Pop Selekcija.

Prvi album Zadnja avantura je skupina izdala leta 1976, pod vse skladbe pa se je kot avtor podpisal Janez Bončina Benč, razen pri skladbi Ostavi trag, ki jo je napisal skupaj z Dadom Topićem. Z moj­strskim znanjem igranja in jazz-rockovsko orientirano glasbo so kmalu pritegnili pozornost javnosti in kritike. Bili so predstavniki Jugoslavije na mladinskem festivalu na Kubi, gostovali so v Sovjetski zvezi, Nem­čiji in ZDA. Na koncertih se je skupini občasno pridružil znameniti kita­rist Vedran Božić (nekdanji kitarist skupine Time). Skladbi Gvendolina in Zadnja avantura, ki jih je skupina posnela 7. maja 1976 v studiu M v Novem Sadu, sta izšli na albumu Randevu s muzikom, objavljenem ob dvajsetletnici Radia Novi Sad.

Zaradi obveznosti v Plesnem orkestru RTV Ljubljana so skupino ko­nec leta 1977 zapustili Divjak, Ugrin in Novak, nadomestili pa so jih nekdanji kitarist skupin Kameleoni in Srce Marjan Malikovič, nekdanji baskitarist skupine Kameleoni Jadran Ogrin in nekdanji bobnar skupi­ne Faraoni Nelfi Depangher.

Na začetku leta 1978 so odšli na turnejo po ZDA, kjer so v studiu Seabird Recording v Edgewaterju na Floridi posneli svoj drugi LP z naslovom Domovina moja, za katero sta pesmi napisala Asanović in Bončina. Plošča je predstavila nekoliko bolj v rock usmerjeno glasbo z večglasnimi vokalnimi linijami. Svoj poslovil­ni koncert so v zasedbi Janez Bončina Benč, Tihomir Pop Asanović, Braco Doblekar, Ante Mažuran, Dani Gančev in Tone Dimnik odigrali 5. novembra 1979 v Zenici (BiH).

V omejeni nakladi (333 kosov) September - Box set tako dobite:

- album ZADNJA AVANTURA (+2 BONUS TRACKS DELUXE) na vinilu in CDju

- album DOMOVINA MOJA na vinilu in CDju

- knjigo SPREHOD SKOZI ČAS

- POSTER

- QR kodo za prenos albuma FLORIDA v mp3 obliki

 

Novi album Eda Sheerana!

Petek, 5. maj 2023

Subtract

("Subtract") je peti studijski album britnskega superzvezdnika Eda Sheerana. Je to obenem njegov najboljši album do sedaj?

Ed Sheeran je objavil naslov albuma, seznam skladb in datum izida 1. marca 2023 na vseh platformah družbenih medijev. Imel je tudi kratko evropsko turnejo od 23. marca do 2. aprila, ki je dopolnila izdajo glavnega singla albuma.

Album je produciral Aaron Dessner iz indie rock skupine The National, ki je produciral tudi albuma Taylor Swift Folklore in Evermore. Sheeran in Dessner sta med enomesečnim studijskem "sešnom" skupaj napisala več kot trideset pesmi, ki so bile nazadnje okrnjene na štirinajst skladb na albumu.

Album zdaj lahko naročite TU

Metallica z enajstim albumom

Sreda, 5. april 2023

72 Seasons

 

72 Seasons je enajsti studijski album ameriške heavy metal skupine Metallica, ki izide 14. aprila. Produciral ga je Greg Fidelman, ki je produciral že prejšnji studijski album skupine, Hardwired... to Self-Destruct (2016), in bo drugi studijski album skupine, ki bo izšel pri založbi Blackened.

Frontman skupine James Hetfield je tudi pojanil od kod ideja za naslov albuma: "72 letnih časov. Prvih 18 let našega življenja, ki tvorijo naš pravi ali lažni jaz. Koncept, da so nam starši povedali, kdo smo. Možno pregovarjanje o tem, kakšna osebnost smo. Mislim, da je najbolj zanimiv del tega nadaljnje preučevanje teh temeljnih prepričanj in kako to vpliva na naše današnje dojemanje sveta. Velik del naših izkušenj odraslih je poustvaritev ali reakcija na te izkušnje iz otroštva. Ujetniki otroštva ali osvoboditev teh spon, ki jih nosimo."

Album lahko prednaročite TU.

Gorillaz z 8. albumom!

Ponedeljek, 27. februar 2023

Cracker Island

Virtualna skupina Gorillaz ima svoj 8. studijski album!

'Cracker Island' je energičen, optimističen, žanrsko ekspanziven nabor 10 skladb s sint zvokom 80-ih, ki je nastal v Londonu in LA-ju, produciral pa ga je devetkratni z grammyjem nagrajeni producent/multiinstrumentalist/tekstopisec Greg Kurstin skupaj z Gorillaz in Remi Kabaka Jr.

Album so začinili sodelujoči Bad Bunny, Stevie Nicks, Adeleye Omotayo, Thundercat, Tame Impala, Bootie Brown in Beck !

‘Inspired by time spent in Los Angeles during 2021, Cracker Island is one of the best Gorillaz albums yet.’ – Irish Times.

Album lahko naročite TUKAJ

 

Mobilne aplikacije

Moja košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Želite biti obveščeni o vseh novostih in dogodkih, ki se pri nas odvijajo? Prijavite se na naša e-obvestila!

© Nika d.o.o. 2014-2023. Vse pravice pridržane. Upravljanje piškotkov

Izdelava spletne strani in trgovine KABI d.o.o.