Ameriški "wunderkid" Theophilus London z drugo ploščo

31. Oktober 2014

Theophilus London bo 7. novembra letos izdal svoj drugi album Vibes!, pod katerega se kot izvršni producent podpisuje Kanye West. 12 novih skladb v koprodukciji kulturne ikone in Grammyjevega nagrajenca je Theophilus posnel v dobrih dveh letih, kolikor časa je nastajala plošča Vibes! v Parisu, New Yorku in v Nemčiji.

Svojo končno podobo je album dobil v Palm Springsu, Theophilus pa je zadovoljen s tem, da je produciral in mešal svojo glasbo sam, saj meni, da tako lažje izrazi svojo vizijo muzike, ki jo sam opisuje kot sexy, post-punkovsko klubsko glasbo, z elementi cold-wava, hiphopa in soula.

Kanye West je pristopil k albumu potem, ko je slišal skladbo "Neu Law" v svojem avtomobilu med vožnjo po Parizu, mlademu glasbeniku pa je hotel pokazati in ga naučiti kako postane boljši glasbenik, kar mu je pod mentorstvom Kanya Westa nedvomno uspelo.

Ob boku Theophilusu Londonu pri končni podobi albuma stoji Leon Ware, kreativni producent, ki je sodeloval pri klasiki Marvina Gaya "I Want You", delal pa je tudi z Michaelom Jacksonom, Isley Brothersi, Ikom in Tino Turner, Dinao Ross, Quincyjem Jonesom, Minnie Rippertom, Maxwellom in drugimi.

 

Stran
YouTube
Twitter  
Facebook  
Instagram

 

 

Nazaj

Ostale novice

NOVA SPLETNA STRAN
NOVA SPLETNA STRAN Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani, TU JE NAŠA NOVA SPLETNA STRAN Ne spreglejte tudi novosti: ✅ možnost plačila s kartico neposredno ob osebnem prevzemu (v našem ... 20. Okt 2023
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu 7. avgusta bo izšla reizdaja albuma 'Plata' ene vodilnih slovenskih indie zasedb Koala Voice! Album je leta 2022 prejel Zlato piščal za album leta in tokrat se bo vrtel v rumeni barvi! ... 28. Jul 2023

Želite biti obveščeni o vseh novostih in dogodkih, ki se pri nas odvijajo?

Prijavite se na naša e-obvestila