Banditi - album Take the streets

7. Februar 2014

Ljubljana, Križanke, allstarke in »odhajajoči« Banditi
“I just wanna walk away ...”


Luč sveta je ugledal videospot idrijske punk-rock skupine Banditi, ki opažajo trpke razmere v današnji družbi: tek v krogih ... brez premikov ... levo-desno ... nič ne kaže na spremembe ... (»Running in the circles, not moving forward, left, right, no change in sight«).

V spotu minevanje časa brez sprememb ponazarja brezciljno gibanje avtomobilov po ljubljanskih ulicah, neustavljiva urina kazalca, vrtenje gramofonske plošče ter predvsem pevec, ki kljub temu da hodi, fizično ostaja na istem mestu. Take razmere Bandite napeljujejo na pobeg, na odhod – in prav to želijo sporočiti s skladbo in videospotom Walk Away, v katerem dekle z odločnim korakom v rdečih allstarkah stopi na ulico. Dinamična montaža spota prikazuje nenehno željo po gibanju (premiku), ki jo vzporedno prikazujejo še allstarke, ki neutrudno iščejo izhod izza zamreženih Križank.


Snemanje in režijo spota je tokrat v okviru izdelave diplomske naloge na Naravoslovnotehniški fakulteti v svoje roke prevzela študentka Tina Semič. Studijski del spota je posnet v Foto studiju Naravoslovnotehniške fakultete, pri preostalih kadrih pa so po principu DIY sodelovali tudi člani skupine Banditi ter se tako preizkusili tudi za kamero in ne le pred njo. Spot najavlja nadaljevanje ustvarjalnega cikla.


Sveži video spot za skladbo Walk Away je še eden izmed mnogih korakov idrijskih Banditov, ki so v zadnji polovici preteklega leta pospešeno ustvarjali – novi album Take the streets je namreč izšel pri naši založbi Nika records. S prihajajočega albuma smo že imeli priložnost slišati skladbo New Tomorrow, ki je bila prvi kamen v plazu dogodkov pri ustvarjanju in snemanju novega, drugega albuma. Za skladbo New Tomorrow je bil namreč narejen lyrics video, prav tako pa tudi za drugi singel Walk away. Banditi so skladbe s prvega albuma in delček materiala s prihajajočega že predstavili na mini koncertni turneji po Češki in Slovaški ter koncertih v domačem klubovju.

Walk away

(Blaž Pavšič, Aleš Golja, Blaž Tratnik, Jernej Zajc/Matej Alič)

MP3

VIDEO

 

FB: https://sl-si.facebook.com/pages/BANDITI/58296776521
URADNA STRAN: http://www.banditiband.com/

Nazaj

Ostale novice

NOVA SPLETNA STRAN
NOVA SPLETNA STRAN Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani, TU JE NAŠA NOVA SPLETNA STRAN Ne spreglejte tudi novosti: ✅ možnost plačila s kartico neposredno ob osebnem prevzemu (v našem ... 20. Okt 2023
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu 7. avgusta bo izšla reizdaja albuma 'Plata' ene vodilnih slovenskih indie zasedb Koala Voice! Album je leta 2022 prejel Zlato piščal za album leta in tokrat se bo vrtel v rumeni barvi! ... 28. Jul 2023

Želite biti obveščeni o vseh novostih in dogodkih, ki se pri nas odvijajo?

Prijavite se na naša e-obvestila