Laibach 'S'

28. Oktober 2013

LAIBACH
Digitalna objava EP-ja ‘S’ ob najavi novega albuma ‘SPECTRE’ (Feb 2014)

LAIBACH je, za založbo Mute, objavila digitalni EP s štirimi skladbami, imenovan preprosto ‘S’, s katerimi najavlja izid novega albuma SPECTRE. Tri od objavljenih skladb je moč brezplačno naložiti z medmrežja do konca meseca.  


Digitalni EP vsebuje tudi živo izvedbo skladbe Love On The Beat francoskega avtorja Serga Gainsbourga, posneto na ekskluzivnem nastopu skupine v znamenitem londonskem muzeju sodobne umetnosti Tate Modern.
S’ EP


Eurovision


No History

Resistance is Futile


Love On The Beat – Edit (live) (iz Monumental Retro-Avant-Garde Tate Modern CD)
 


SPECTRE je Laibachov prvi ‘pravi’ studijski album od leta 2006, ko je skupina izdala album VOLK, čeprav je v letu 2008 objavila tudi manjši konceptualni studijski projekt LAIBACHKUNSTDERFUGE (eksperimentalna obdelava Bachove Umetnosti fuge), leta 2012 pa je Laibach izdal kar tri albume, in sicer kompilacijo svojih priredb REPRODUCTION PROHIBITED (An Introduction to … Laibach), MONUMENTAL RETRO-AVANT-GARDE (Live at Tate Modern/14 April 2012), in originalno glasbo za film IRON SKY režiserja Tima Vuorensole.


Oglejte si promocijski spot za EP  ‘S’ .


S pričujočimi skladbami Laibach napoveduje svojo novo preobrazbo, v prerojeni, pa vendar izbrušeni formi in postavi ter  kot že tolikokrat doslej ponovno postavlja pod vprašaj vse okorele in zabetonirane interpretacije (in predsodke) o skupini, o njihovi glasbi, namerah, filozofiji in ideologiji. Kljub vsemu pa tudi te skladbe spet zvenijo kot pravo, čistokrvno laibachovsko delo in nič drugače.


Album SPECTRE za dolgoletno in ponovno aktivirano neodvisno založbo Mute izide februarja 2014. Skupina se bo, pred objavo albuma, odpravila na krajšo turnejo, začenši v prestolnici Švice, nadaljevali bodo v Ukrajini in Rusiji, s samostojnimi koncerti v Harkovu, Moskvi in St. Petersburgu. V vseh teh mestih je skupina v svoji dolgoletni karieri nastopila že večkrat.
21 nov – Bern, Dampfzentrale (Saint Ghetto)
28 nov – Harkov, Zhara Hall
30 nov – Moscow, Glav Club
1 dec – St Petersburg, Avrora Concert Hall

Večja evropska turneja bo sledila spomladi, v okviru le te pa tudi ljubljanski koncert, ki se bo zgodil predvidoma 16. maja v Križankah. Skupina napoveduje tudi svoj prvi nastop na Kitajskem  in sicer 22. marca 2014 v Hong Kongu, v dvorani The Vine Center. Poleg koncerta bo v tamkajšnji galeriji odprta tudi razstava, posvečena Laibachu, člane skupine pa so prosili tudi za predavanje na njihovi Univerzi.


Več informacij na:

http://spectre.laibach.org/
http://www.laibach.org/
http://mute.com/mute/new-ep-s-available-today-new-album-spectre-announced-out-feb-2014
https://www.facebook.com/Laibach
http://wtc.laibach.org/

Nazaj

Ostale novice

NOVA SPLETNA STRAN
NOVA SPLETNA STRAN Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani, TU JE NAŠA NOVA SPLETNA STRAN Ne spreglejte tudi novosti: ✅ možnost plačila s kartico neposredno ob osebnem prevzemu (v našem ... 20. Okt 2023
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu 7. avgusta bo izšla reizdaja albuma 'Plata' ene vodilnih slovenskih indie zasedb Koala Voice! Album je leta 2022 prejel Zlato piščal za album leta in tokrat se bo vrtel v rumeni barvi! ... 28. Jul 2023

Želite biti obveščeni o vseh novostih in dogodkih, ki se pri nas odvijajo?

Prijavite se na naša e-obvestila