Napoved prvega Personika izida

9. April 2019

Pozor! Besedilo vsebuje več kot 10 stavkov, berite zbrano!

Znašli smo se v času, kjer v glasbi povečini prednjačijo algoritmi, formule, generičnost ter instantni hiti, ki hitro pridejo in še hitreje odidejo v pozabo. Glasbeniki s tem postajajo zgolj nekakšen prehodni objekt ujet v prostoru in času, ki se pojavi, predstavi, nato pa ostaja prepuščen samemu sebi – do naslednjega hita. 

Glasbeni uredniki in novinarji povečini iščejo le rumene in manj rumene zgodbe, radijske postaje in »streaming« servisi nam ponujajo aktualne single, za poslušanje kompletnega projekta, albuma, ep-ja pa nemalokrat umanjkata čas in volja. Posledično smo v dobi kroženja vedno istih imen ter instantnega konzumiranja umetnosti. Ker ni časa, da bi poslušali nekaj novega, drugačnega, osebnega, da bi spoznali novo zgodbo in za večino novega izvajalca na obzorju, je tu Personika, založba, ki jo zanima celostna zgodba glasbenikov in avtorjev, ki jim pusti biti taki kot so in ki išče drugačne poti promoviranja glasbe, odmaknjene od nenehnega iskanja novega velikega hita. 

Gre za nežanrsko založbo, ki glasbo posluša in je ne gleda, daje priložnost obrobnim žanrom in osebnejšemu, trajnejšemu pristopu k poslušanju in kreiranju glasbe tudi, če v tem ni nikakršne poslovne logike. Menimo, da je čas, da glasba znova resnično postane umetnost, ekspresivni izraz glasbenikov pa ostane neokrnjen in pristen.

Prvi izid je tik pred vrati. Velenjski dvojec, stacioniran v osrčju mestnega ljubljanskega vrveža, sliši na ime Bombyx Lori in predstavlja melanholično fuzijo art popa in trip hopa, kjer ni prostora za odvečno šminko, modne muhe in trendovske prijeme. Njun najavni komad ter videospot bosta luč sveta ugledala v petek, album »Little Gifts from the Universe« pa lahko pričakujete teden dni kasneje. 

Nazaj

Ostale novice

NOVA SPLETNA STRAN
NOVA SPLETNA STRAN Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani, TU JE NAŠA NOVA SPLETNA STRAN Ne spreglejte tudi novosti: ✅ možnost plačila s kartico neposredno ob osebnem prevzemu (v našem ... 20. Okt 2023
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu 7. avgusta bo izšla reizdaja albuma 'Plata' ene vodilnih slovenskih indie zasedb Koala Voice! Album je leta 2022 prejel Zlato piščal za album leta in tokrat se bo vrtel v rumeni barvi! ... 28. Jul 2023

Želite biti obveščeni o vseh novostih in dogodkih, ki se pri nas odvijajo?

Prijavite se na naša e-obvestila