Umrl Ben. E King

2. Maj 2015

Benjamin Earl Nelson bolj znan pod psevdonimom Ben E. King je bil izjemno uspešen soul in r&b pevec ter avtor. Njegova uspešnica "Stand By Me" je klasika soula, kariero pa je začel kot eden glavnih pevcev legendarne soul zasedbe The Drifters.

28. septembra se je rodil v North Carolini in se pri devetih letih preselil v newyorški Harlem. Konec petdesetih je kot glavni vokal skupine The Drifters pel uspešnico "Save The Last Dance For Me", nato pa kmalu skupino zapustil in se podal na solistično pot. V solo karieri je nanizal zajeten kup uspešnic, kot so recimo "Stand by Me", "There Goes My Baby", in "Spanish Harlem", ki so se vse znašle v "Rock and Roll Hall of Fame's 500 Songs", ki so osuplnile rock and roll. Skupaj je na prvo mesto v Ameriki popeljal 5 skladb ("Stand By Me" kar 2x, "There Goes My Baby", "Save The Last Dance For Me" in "Supernatural Thing"). V skupnem seštevku je imel kar 12 Top 10 uspešnic in bil sprejet v Rock and Rolll hišo slavnih kot član The Driftersov ter bi tudi sam nominiran za vstop v njo kot solo izvajalec.

Skladba "Stand By Me" je četrta najbolj vrtena pesem dvajsetega stoletja v seštevku predvajanj na radijskih in teIevizijskih postajah. Ben E. King je seveda nanizal še kup manjših uspešnic in se še lani pojavljal na odrih. Umrl je 30. aprila zaradi težav s srcem.

Nazaj

Ostale novice

NOVA SPLETNA STRAN
NOVA SPLETNA STRAN Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani, TU JE NAŠA NOVA SPLETNA STRAN Ne spreglejte tudi novosti: ✅ možnost plačila s kartico neposredno ob osebnem prevzemu (v našem ... 20. Okt 2023
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu
'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu 7. avgusta bo izšla reizdaja albuma 'Plata' ene vodilnih slovenskih indie zasedb Koala Voice! Album je leta 2022 prejel Zlato piščal za album leta in tokrat se bo vrtel v rumeni barvi! ... 28. Jul 2023

Želite biti obveščeni o vseh novostih in dogodkih, ki se pri nas odvijajo?

Prijavite se na naša e-obvestila