Yu Grupa (50th Anniversary Remaster) (180g)

Yu Grupa

LPA

  1. Trka
  2. Noć Je Moja
  3. Čovek I Marsovac
  4. Čudna Šuma

LPB

  1. Trenutak Sna
  2. Devojko Mala Podigni Glavu
  3. Crni Leptir
  4. Više

 

YU grupa je neizogibno ime, ko govorimo o rock glasbi na območjih bivše države. Zasedba, ki sta jo leta 1970 ustanovila brata Dragi in Žika Jelić, je spisala nekaj najpomembnejših strani rock antologije, prvenec YU Grupe pa bo ostal z zlatimi črkami zapisan v zgodovini diskografije naših prostorov. Danes, 50 let po izidu kultnega albuma, Croatia Records s ponosom predstavlja bogato opremljeno ponovno izdajo vinila z ekskluzivnimi fotografijami, besedili in remasteriziranimi posnetki na 180-gramskem vinilu.

Čas bo pokazal, kako so prav pesmi, objavljene na prvencu, postale ene izmed največjih uspešnic YU Grupe. »Race«, »Čudna šuma«, »Crni leptir« in »More« so znani naslovi, ob katerih je odraščalo nešteto oboževalcev, ki jih na koncertih legendarnih rockerjev še vedno prepevajo pripadniki starejše in mlajše generacije.

Mineva 50 let od izida prvega albuma, spomini na največje uspešnice YU grupe pa ne bledijo. V prostorih Radia Beograd so ob 50-letnici delovanja skupine pripravili veliko fotografsko razstavo, v sodelovanju z založbami Croatia Records, PGP RTS in RTV Ljubljana izdali box set z vsemi njihovimi pesmimi, posnet je bil dokumentarni film, ki je požel odlične odzive občinstva.

Septembra 2022 je bil ob 50-letnici YU skupine na Tašmajdanu velik koncert, kjer so se zasedbi pridružili glasbeni kolegi, med njimi Vlatko Stefanovski, Dejan Cukić, Tihomir Pop Asanović, Dado Topić, Sead Zele Lipovača. , Bruno Langer in številni drugi.

Yu Grupa (50th Anniversary Remaster) (180g) • Yu Grupa (50th Anniversary Remaster) (180g) • Yu Grupa (50th Anniversary Remaster) (180g) • Yu Grupa (50th Anniversary Remaster) (180g) •

Yu Grupa
YU skupina je jugoslovanska in srbska rock skupina iz Beograda. Jeseni 1970 sta jo ustanovila brata Dragi in Žika Jelić, takrat že izkušena glasbenika iz zasedb iz šestdesetih let prejšnjega stoletja: "Albatrosi", "Alasi", "Beduini", "Siluete", "Gentlemen". Ime YU skupine so pravzaprav izbrali oboževalci na koncertu v Beogradu, prejšnje ime zasedbe je bilo Idejni posed. Konec decembra je skupina posnela prvo pesem Nona. Pesem se zgleduje po ljudski glasbi s Kosova, s čimer se YU skupina uvršča med pionirje tako imenovanega etno-rocka, ki združuje rock in elemente ljudske glasbe. Za svoj rojstni dan so si izbrali 29. november (dan republike v SFRJ) in ga vsako leto obeležili s koncertom v ...
Preberi več

Drugi albumi

Yu Grupa
Yu Grupa Yu Grupa
LP 2012 Ni na zalogi
16,99 €
50 Godina Box Set 1970-2020 (CD13)
Yu Grupa 50 Godina Box Set 1970-2020 (CD13)
CD BOX 2020 Ni na zalogi
44,99 €

Želite biti obveščeni o vseh novostih in dogodkih, ki se pri nas odvijajo?

Prijavite se na naša e-obvestila