Dosje 64

DVD Film

Obnavljanje starega stanovanja v Copenhagnu. Za lažno steno »sedijo« za kuhinjsko mizo tri mumificirana trupla. Četrti stol je prazen. Primer se brž zbajde na mizi višjega inšpektorja Carla Mørcka in njegovega pomočnika Assada. Kdo je za mizo in kdo ni prišel na večerjo? Sloviti detektivski dvojec Jussija Adlerja - Olsena najde najemnika stanovanja, sledi vodijo na otok Sprogø. Desetletja nazaj je tam deloval zavod za »nespodobna« dekleta, kjer so varovanke izpostavljali medicinskim poskusom in »prizadevanjem« za njihovo pozitivno preobrazbo. Ko so se vrnile v normalni svet niso več mogle imeti otrok. Zaključeno poglavje Danske zgodovine?

Ne, Jussi Adler -  Olsen, avtor literarne predloge filma Dosje 64 je ponovno družbeno kritičen in aktualen: kar je bilo se lahko vrne. In strah nas je! Film za katerega ne boste mogli reči: »Hočem svoji dve uri nazaj!«.

IMDB:7,4; Rotten Tomatoes: 78% gledalcev ZA! 2 nagradi in 12 nominacij

»Dosje 64 bo zlahka zadovoljil tako privržence »iskanja storilca« kot ljubitelje »politične zarote«. Če je to za vas prvi film po Jussi Adler - Olsenu, jih boste želeli videti več« - Thomas O'Connor, Sordid Cinema

Bog je mrtev. Država ga slabo nadomešča. A ljubezen prevlada. Če ... če imamo srečo!

Dolžina: 119 min

Jezik: danski

Podnapisi: slovenski

Žanr:  kriminalna drama

Zvok: Dolby Digital 5.1

Barvni

Widescreen 16:9

Dosje 64 • Dosje 64 • Dosje 64 • Dosje 64 •

Želite biti obveščeni o vseh novostih in dogodkih, ki se pri nas odvijajo?

Prijavite se na naša e-obvestila