Drame Filmi Število artiklov:

Mož, ki je prodal svojo kožo

DVD Film DVD

Mož, ki je prodal svojo kožo (2022)

Format: DVD - Filmi

Šifra: 3830070322675

Da bi lahko odpotoval v Evropo in se ponovno združil z ljubeznijo svojega življenja, mlad sirski begunec privoli, da mu slavni in provokativni umetnik na hrbet tetovira podobo šengenske vize in ga tako spremeni v prestižno umetniško delo.

Tunizijska režiserka z veliko igrivosti, drznosti in trpkega humorja sooči dva povsem različna svetova: svet sodobne umetnosti in svet beguncev. Nominacija za oskarja v kategoriji najboljši mednarodni film in nagrada za najboljšega igralca v sekciji Obzorja Beneškega filmskega festivala.

IMDB: 7; 8 nagrad in 10 nominacij, med njimi za Oskarja; MS 64; Rotten Tomatoes: Preverjeno sveže! Kritika 91%; občinstvo 75%;

»Mož, ki je prodal svojo kožo, tunizijska farsa, ki izgleda kot resnica Ostlundovega Kvadrata, je lucidna, cinična, humanitarna klofuta tako evropski politiki, ki od beguncev in migrantov pričakuje, da se bodo prostituirali, kot “sočutnim” liberalnim elitam, ki od beguncev in migrantov pričakujejo, da bodo s svojim trpljenjem legitimirali njihove “vzvišene” projekte – kot da begunci trpijo za njihov umetniški navdih. In kot da imajo sami ekskluzivno pravico do izkoriščanja tega trpljenja. ZA+« – Marcel Štefančič, jr., Mladina

Dolžina: 104 min

Jezik: angleški, arabski, francoski, flamski

Podnapisi: slovenski

Žanr: drama

Dolby Digital 5.1

Color

Widescreen 16:9

Videogram, vključno s tonskim zapisom, je avtorsko zaščiten. Prepovedano je vsako neavtorizirano javno prikazovanje, montiranje, predvajanje, razmnoževanje, distribucija in presnemavanje. V izobraževalnih in sorodnih organizacijah je izposoja dovoljena izključno znotraj njih. Javno predvajanje z dvd-ja znotraj teh organizacij je dovoljeno samo  po pogodbi z nosilcem avtorskih pravic.

Cena: 12,99 €

Predviden rok dobave je en delovni dan.

Drugi albumi

Mobilne aplikacije

Zadnje novice

September - Box set (Omejena naklada)

Ponedeljek, 22. maj 2023

Novi album Eda Sheerana!

Petek, 5. maj 2023

Metallica z enajstim albumom

Sreda, 5. april 2023

Moja košarica

Vaša košarica je prazna.

E-novice

Želite biti obveščeni o vseh novostih in dogodkih, ki se pri nas odvijajo? Prijavite se na naša e-obvestila!

© Nika d.o.o. 2014-2023. Vse pravice pridržane. Upravljanje piškotkov

Izdelava spletne strani in trgovine KABI d.o.o.