Rock Glasba Number of Items:

Domovina moja

September LP

Domovina moja (2023)

Format: LP - Glasba

Code: 3830069825316

LPA

  1. Čudna vremena
  2. Za tvoj rođendan (I'll come back to you)
  3. Mala lady (Lady)
  4. Florida (Florida)

LPB

  1. Kolo (Round dance)
  2. Mom gospodinu pristojna pjesma (Have to say goodbye)
  3. Domovinomoja (Music my music)

 

 

Skupino sta leta 1975 osnovala veterana jugoslovanske popularne glasbene scene Janez Bončina Benč, ki je bil prej kitarist in pevec v skupini Mladi levi, pozneje pa pevec v zasedbah The Generals, Srce in Jugoslovenska pop selekcija - bil pa je tudi večinski avtor pesmi skupine September - ter Tihomir Pop Asanović, ki je prej igral v za­sedbah The Generals, Time, Pro arte, Jugoslovenska pop selekcija, izdal pa tudi dve solo plošči. Poleg njiju so prvo zasedbo sestavljali še violinist Petar Ugrin, ki je pred tem igral pri skupinah Mladi levi, Pop-jazz Ljubljana, Jugoslovenska pop selekcija ter v Simfoničnem orkestru Slovenske filharmonije in Plesnem orkestru RTV Ljubljana, bobnar Ratko Divjak, ki je prej igral v skupinah Time, Dinamiti in BP Convention, baskitarist Čarli Novak, ki je bil prej član skupin Srce in The Generals, ter saksofonist in tolkalist Braco Doblekar, ki je pred tem igral v skupinah Srce, Pro arte, The Generals in Jugoslovenska Pop Selekcija.

Prvi album Zadnja avantura je skupina izdala leta 1976, pod vse skladbe pa se je kot avtor podpisal Janez Bončina Benč, razen pri skladbi Ostavi trag, ki jo je napisal skupaj z Dadom Topićem. Z moj­strskim znanjem igranja in jazz-rockovsko orientirano glasbo so kmalu pritegnili pozornost javnosti in kritike. Bili so predstavniki Jugoslavije na mladinskem festivalu na Kubi, gostovali so v Sovjetski zvezi, Nem­čiji in ZDA. Na koncertih se je skupini občasno pridružil znameniti kita­rist Vedran Božić (nekdanji kitarist skupine Time). Skladbi Gvendolina in Zadnja avantura, ki jih je skupina posnela 7. maja 1976 v studiu M v Novem Sadu, sta izšli na albumu Randevu s muzikom, objavljenem ob dvajsetletnici Radia Novi Sad.

Zaradi obveznosti v Plesnem orkestru RTV Ljubljana so skupino ko­nec leta 1977 zapustili Divjak, Ugrin in Novak, nadomestili pa so jih nekdanji kitarist skupin Kameleoni in Srce Marjan Malikovič, nekdanji baskitarist skupine Kameleoni Jadran Ogrin in nekdanji bobnar skupi­ne Faraoni Nelfi Depangher.

Na začetku leta 1978 so odšli na turnejo po ZDA, kjer so v studiu Seabird Recording v Edgewaterju na Floridi posneli svoj drugi LP z naslovom Domovina moja, za katero sta pesmi napisala Asanović in Bončina. Plošča je predstavila nekoliko bolj v rock usmerjeno glasbo z večglasnimi vokalnimi linijami. Svoj poslovil­ni koncert so v zasedbi Janez Bončina Benč, Tihomir Pop Asanović, Braco Doblekar, Ante Mažuran, Dani Gančev in Tone Dimnik odigrali 5. novembra 1979 v Zenici (BiH).

Preorder

Release date: Friday, 9 June 2023.

Release date for preorders: Friday, 9 June 2023

Price: 25,99 €

Other albums

Zadnje novice

September - Box set (Omejena naklada)

Monday, 22 May 2023

Novi album Eda Sheerana!

Friday, 5 May 2023

Metallica z enajstim albumom

Wednesday, 5 April 2023

My Cart

Your Cart is Empty.

Newsletter

Subscribe to NIKA Newsletter:

© Nika d.o.o. 2014-2023. All rights reserved. Cookie Management

Website by KABI d.o.o.